Chokladhus marabou, recept + hur du gör

Woho idag är det första advent och bara 4 veckor kvar till jul! ♡
Igår gjorde jag ett pepparkakshus som gick sönder och jag höll på att krångla med de länge men blev tillslut mest arg o irriterad. Så jag åkte ner till affären och köpte 6st stora marabou choklad och lite nonstop o annat gott som jag skulle ha för att göra ett marabou chokladhus. Jag satt någon timme o pillade med huset och det var mycket lättare att göra jämfört med pepparkakshuset. Det var väldigt roligt också! Resultatet är jag väldigt nöjd med och det är väldigt stadigt också.
 
Ingredinser:
  •  6 st Marabou Mjölkchoklad 200g (20,90 kr/st)
  • 1 påse Non Stop (30,90 kr/st)
  • Till kristyr: florsocker, äggvitor, ättiksprit. 

    Vad vill du dekorera med? Twist, Aladdin, florsocker, kokosflingor, sockervadd i burk, strössel…

    Kristyr

    • 2 äggvitor
    • 5-6 dl florsocker
    • 1 tsk ättiksprit
    • (Rosa eller röd hushållsfärg)

    Vispa ihop florsockret och äggvitorna och tillsätt sedan ättikspriten. Vispa 5 min tills kristyren är tjock och glansig. För fina detaljer tunnar du ut med lite vatten. Färga med karamellfärg om du vill ha de färgglatt!

Vill du veta hur man sätter ihop huset så hittar du de på:
 
 
Här är resultatet på mitt chokladhus!
 
 
 
 
 
 
 
 
                               ♡   Nu ska jag kolla på tv nästan hela kvällen då det är solsidan och bron ♡
 
 
 
                                                                                     ♡
 
 
 
 
barnreumatism | |
Upp